Alles wat jij moet weten over een Pokémon Booster Box

Pokémon Silver Tempest boosterbox foto 2

Alles wat jij moet weten over een Pokémon Booster Box

Alles wat jij moet weten over een Pokémon Booster Box

Heb jij al een Pokémon booster box in huis gehaald of zelfs al geopend? Of ben jij van plan binnenkort een aantal booster boxen te kopen? Inmiddels is Pokémon al meer dan 20 jaar oud maar deze booster boxen blijven een heel populair item.  Nieuwe verzamelaars hebben vaak geen idee wat nu precies deze boxen zijn. Daarom gaan wij je in deze Pokémon blog alles uitleggen over een booster box. Wat zit erin? Hoeveel kost het gemiddeld? Heeft elke set een box? Wanneer kwamen ze uit? En ga zo maar door, lees dus snel verder!

Wat zit er in een Pokémon Booster Box?

Een Pokémon Booster Box is een box die gesealed is (laagje plastic erom) met daarin 36 Pokémon boosters. Elke booster heeft gemiddeld 10 kaarten erin. Dit verschilt namelijk per Pokémon serie, maar gemiddeld spreken we over 10 Pokémon kaarten per box. Daarnaast hebben de moderne boxen vanaf Black & White ook een code kaart erin waarmee jij op het online trading card spel een digitaal pakje kan openen. Zo kun jij dus dubbel plezier hebben, want je kan er eentje openen in je hand en nog eens eentje online. De boxen bestaan zowel in het Engels als in het Japans. Let wel op, bij de Japanse boxen zitten er minder pakjes in.

Hoeveel kost een booster box gemiddeld?

De gemiddelde prijs is momenteel €130 euro. Dit is een vrij lastige vraag, omdat de oudere boxen natuurlijk een stuk duurder zijn. Zo is die van de Base set momenteel rond de €20.000 euro, en die van de nieuwste set Silver Tempest nu in pre-order voor €125. Het is dus erg lastig om in te schatten hoeveel de gemiddelde prijs is als het bekijkt over alle boxen die ooit zijn uitgebracht. Maar bij de moderne boxen spreken we van een gemiddelde prijs van rond de €130 euro.

Hoe lang bestaat deze box al?

De aller eerste booster box is een hele lange tijd geleden uitgebracht. Maar deze kwamen pas een paar jaar na de release van Pokémon kaarten uit. Het zit namelijk zo, in 1996 kwamen de aller eerste Japanse Pokémon kaarten uit. De aller eerste Engelse Pokémon booster box kwam pas in 1999 uit. Dit was de first edition base set booster box, deze zijn nu heel erg veel geld waard. The Pokémon Company is dus als 23 jaar bezig met het uitbrengen van Pokémon booster boxen. En het mooiste is nog, ze zijn populairder dan ooit en ze zijn nog lang niet klaar met ze uitbrengen!

Waarom zou ik een booster box kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom jij een booster box kunt kopen, wij gaan ze voor je op een rijtje zetten en delen ze in drie verschillende categorieën. Het is namelijk goedkoper dan losse pakjes kopen, als collector of investeerder en natuurlijk om een master set te pullen.

Goedkoper dan losse booster packs

Wanneer jij naar je lokale winkel gaat waar ze Pokémon booster packs verkopen is de kans erg groot dat jij een prijs van €5 a €8 per pakje erop ziet staan. Dit is niet de normale prijs van een booster pack, reken het maar uit samen met ons. Stel jij koopt nu een Silver Tempest booster box voor €125. Dat zijn dan dus 36 pakjes. Je doet dan €125 gedeeld door 36, dan betaal je maar €3,47 per booster pack. Dat scheelt dus een hele hoop geld als je er over nadenkt klopt dit ook. Want een hele booster box kopen zorg ervoor dat jij veel minder betaald per pakje. Denk daar dus over na als jij de volgende keer weer een losse booster koopt die veel hoger geprijsd is.

Het verzamelen van booster boxen en investeren erin

Voor een verzamelaar is het een ideaal product om te sparen. Zo kun je per generatie alle booster boxen gaan sparen, maar houd er dan wel rekening mee dat de WOTC booster boxen inmiddels erg duur zijn. Je kunt de lat beter wat lager leggen en gaan voor alle booster boxen die vanaf nu uitkomen, of de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht. Stel je voor jij gaat vanaf de nieuwe generatie Pokémon Scarlet & Violet bij elke set die een booster box heeft er eentje aanschaffen. Dan heb jij over een paar jaar een hele mooie booster box collectie. En het aller mooiste is dan nog dat jij gemiddeld maar rond de €125 per box betaald hebt. Terwijl deze flink in prijs kunnen stijgen over de jaren heen. Het is namelijk zo, dat ook de hele oude boxen ooit voor een paar 100 euro op te pikken waren, deze zijn nu meer dan €10.000 per stuk. Maar zelfs bij moderne booster boxen zoals de Evolving Skies uit 2021, zijn nu 1.5 jaar later al meer dan €200 per stuk. Het kan dus heel erg leuk zijn om deze boxen te verzamelen voor de collectie maar tegelijkertijd heb je een super investering in je handen. Het enige wat jij moet doen is ze weg leggen en over een paar jaar of nog wat langer kijken wat ze gedaan hebben qua waarde. Tot nu toe stijgen ze altijd nog over de tijd heen. Dat is ook vrij logisch want elk jaar worden er heel veel geopend waardoor de dichte boxen steeds zeldzamer worden.

Voor het pullen

Zoals we hierboven al uitgelegd hadden, het is ideaal om deze boxen open te maken. Het is namelijk veel goedkoper dan losse pakjes kopen en je kan super hitjes eruit krijgen. Gemiddeld gesproken zit er in elke box wel een secret rare en soms zelfs meerdere. De alternate arts zijn lastig te tracken, soms pull je er in elke box eentje. Soms in meerdere boxen geen een, het blijft natuurlijk allemaal willekeurig hoe ze de hits verdelen in de packs. Maar voor ons gevoel heeft een booster box altijd wel een leuke kaartje en minimaal 8 ‘hitjes’. Onder ‘hitjes’ verstaan wij V over beter, maar pin ons er niet aan vast. Dit kan namelijk verschillen per box en je moet ook een beetje geluk hebben. Met de nieuwe trainer gallery sets is het pullen wel een stuk leuker geworden. Nu heb je al snel 12 a 14 ‘hitjes’ per box door de TG kaartjes die eraan zijn toegevoegd. Hoe dan ook, het is een super product om te openen en je bent er ook wel even zoet mee om 36 booster packs te openen!

Afsluiting

Wij zijn groot fan van de booster boxen, deze hebben wij ook flink in ons assortiment staan. Van alle sets sinds wij bestaan hebben wij namelijk booster boxen verkocht. Dit blijven wij hopelijk ook nog erg lang doen. Wij hebben zelf extreem veel booster boxen geopend en elke keer weer blijft het maar een feestje. Zo hebben wij onlangs nog de Genegar VMAX Alternate art uit een Fusion Strike booster box gepulled en de Machamp V alternate art van Astral Radiance. Dat is toch wel een heel speciaal gevoel als je zo’n super kaartje eruit haalt! Hopelijk hebben wij jullie zo een beetje wijzer gemaakt over wat nou precies een Pokémon booster box is.

 

Deel dit bericht