Wat zijn Pokémon kaarten?

wat zijn Pokémon kaarten?

Wat zijn Pokémon kaarten?

Wat zijn Pokémon kaarten?

Inmiddels kunnen we er niet meer omheen, Pokémon kaarten zijn populairder dan ooit. Maar wat zijn Pokémon kaarten nou precies? In deze blog gaan wij je er alles over uitleggen. Wat kun je ermee? Wanneer kwamen de aller eerste op de markt? Hoe zien ze eruit? Hoe herken je zeldzame kaarten? Hoeveel zijn de Pokémon kaarten waard en hoe kun je dat bekijken? En nog veel meer! Lees dus snel verder want dit wil jij toch ook weten!

In welk jaar kwamen de Pokémon kaarten uit?

De Pokémon Trading Card Game ook wel Pokémon TCG genoemd is uitgebracht in 1996. Let wel op, ze zijn begonnen met de Japanse Pokémon kaarten. Een paar jaar later kwamen pas de Engelse en ander talige Pokémon kaarten op de markt. Je verwacht het misschien niet, maar er zijn ook Nederlandstalige kaarten uitgebracht namelijk de Base set, Jungle set en Fossil set. Hierna is de productie van Nederlandse kaarten helaas gestopt. Maar gelukkig zijn ze in het Engels wel door gegaan, want we zijn inmiddels alweer 23 jaar verder sinds de aller eerste Engelse kaarten op de markt verschenen. En het ziet er naar uit dat The Pokémon Company nog lang niet klaar is. Een ander leuk feitje is dat de aller eerste series werden gedrukt door Wizards Of The Coast, in 2003 nam The Pokémon Company de productie in eigen handen. Daarom noemt men de oudere series WOTC, dat is de afkorting van Wizards Off The Coast.

Wat kun je ermee?

Met Pokémon kaarten kun je het Pokémon Trading Card Game spel spelen. Hierbij bouw je een deck met je kaarten. Vervolgens ga je spelen tegen iemand anders die ook een deck heeft met evenveel kaarten. De gene die aan het einde van het spel kaarten over heeft die wint de battle. Wij hebben speciaal voor jullie een uitgebreide Pokémon blog geschreven hoe het Pokémon Trading Card Game spel werkt!

Hoe zien ze eruit?

Skyridge Holo Charizard

Om jullie een idee te geven hoe Pokémon kaarten eruit zien, hebben wij hierboven een afbeelding van de Skyridge Holo Charizard neergezet. Het concept is bij bijna alle kaarten hetzelfde. Je ziet een afbeelding, het vierkanten vak bovenin. Hierin is een Pokémon afgebeeld met of zonder holo patroon. Bovenin staat de naam en rechts ervan hoeveel levenspunten de kaart heeft. Daarnaast staat weer welke soort het is. Rechts onderin zie je het nummer die deze kaart heeft in de set en het totaal aantal kaarten van deze set. Let wel op, de meeste sets hebben secret rares, die gaan dus boven het nummer uit. En je ziet het icoontje van de set rechts onderin. Kortom: Pokémon kaarten zien er echt fantastisch uit, zeker eentje uit het WOTC tijdperk die ook nog eens holo is. Tegenwoordig heb je wel allerlei soorten nieuwe kaarten denk hierbij aan: EX, V, GX, VMAX, VSTAR, Alt Art, Full Art, Goud, Trainers en nog veel meer!

Hoe herken ik een zeldzame Pokémon kaart?

Wanneer je een kaart ziet en je bent bekend met Pokémon dan merk je het meteen. Maar wanneer je net nieuw bent in de hobby, waar let je dan op? Bij de nieuwere kaarten is het vrij gemakkelijk te zien, is het meer dan een holo? In de zin van een V, VMAX, VSTAR, Full art, Full art trainer, alternate art of gouden kaart? Dan heb jij bingo! Helemaal in het begin van Pokémon was het iets gemakkelijker, je had namelijk een glimmende of niet. De glimmende waren dan het zeldzaamste en dat was het dan ook. Maar sinds The Pokémon Company het overnam kwamen er EX kaarten om de hoek. Deze herken je door het zilveren randje om de gehele kaart heen. Door de jaren heen zijn ze continue wat nieuws gaan bedenken en inmiddels heb je zo veel verschillende soorten zeldzame kaarten dat het vrij lastig uitleggen is aan een beginner. Maar glimt het, of ziet het er heel mooi uit door de textuur? Dan weet je dus dat je een zeldzame kaart hebt gepulled. Wij laten je hieronder wat voorbeelden zien van hoe zeldzame Pokémon kaarten eruit kunnen zien:

Lugia V alt artSerena Trainer CardRainbow Lugia VSTAR

Dit zijn een aantal specialere kaarten uit de Pokémon Silver Tempest set. Links zie je de Lugia V alternate art, Serena full art trainer, Gold Lugia VSTAR en Rainbow Lugia VSTAR.

Hoeveel zijn mijn Pokémon kaarten waard?

Een andere vraag wanneer je weet wat Pokémon kaarten zijn is, hoeveel zijn deze dan waard? Wij hebben speciaal voor alle Pokémon verzamelaars een handige pagina gebouwd waarbij je de waardes van alle Pokémon kaarten gemakkelijk kunt bekijken! Je typed de naam van de kaart in en hij komt tevoorschijn, klik hier vervolgens op en dan zie je de waarde! Check onze Card Checker om de waarde van je Pokémon kaarten te bekijken.

Welke soorten Pokémon kaarten bestaan er?

We kunnen de kaarten in vier categorieën opdelen, deze zijn als volgt:
– Trainer kaarten
– Pokémon kaarten
– Energie kaarten
– Speciale kaarten

Kan ik op deze website Pokémon kaarten kopen?

Ja, op Pokemart.nl kun jij allerlei soorten Pokémon kaarten kopen. Je kunt gaan voor booster packs, booster boxen, elite trainer boxen, collection boxen en nog veel meer producten waar pakjes in zitten waar jij Pokémon kaarten uit kunt pullen. Maar je kunt ook graded Pokémon kaarten kopen bij Pokemart.nl, deze zijn dan beoordeeld door een professioneel bedrijf. Die geven er een cijfer aan van 1 tm 10, hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit van de kaart.

Afsluiting

Wij hopen jullie zo wat wijzer te hebben gemaakt over wat Pokémon kaarten nu precies zijn. Maar het is erg lastig om dit in één overzichtelijke blog uit te leggen. Gelukkig maken wij wekelijks informatieve blogs over Pokémon en alles wat daarbij hoort. Bezoek dus regelmatig de website Pokemart.nl en kijk of er nieuwe leuke blogs zijn. Ook kun je onze oudere blogs eens door kijken, hier staat namelijk erg veel informatie in.

Deel dit bericht