Wat is een pokemon beurs?

pokemon beurs

Wat is een pokemon beurs?

Wat is een pokemon beurs?

Een pokemon beurs is een plek waar pokemonwinkels, verzamelaars en streamers samen komen. Meestal wordt er een grote zaal of hal afgehuurd waar je vervolgens alleen maar pokemon kaarten zal aantreffen. Er zijn dan allemaal kraampjes die per kraam door een andere houder beheerd worden. De ene kraam zal enkel sealed pokémon producten aanbieden zoals: booster boxen, booster packs, elite trainer boxen, pokemon boxen en tins. De andere kraam zal weer een groot aanbod aan losse pokemon kaarten, complete master sets en psa of beckett slabs hebben. Er is dus voor iedereen wel iets te vinden op een pokemonbeurs. Ook zijn er vaak ruiltafels, waar de bezoekers met elkaar Pokémon kaarten kunnen ruilen. Er heerst altijd een erg gezellige sfeer op pokemonbeurzen en het is ook leuk om alle gezichten in het echt te zien! Zeker een aanrader om eens een beurs te bezoeken.

Wat kan je doen op een pokemonbeurs?

Op de gemiddelde Pokémonbeurs kun je kopen, ruilen en kijken. Er zijn vaak een hele hoop stands die goed gevuld zijn, maar dit verschilt heel erg per beurs. De ene beurs zal heel erg groot zijn, de andere weer een stuk kleiner. Er zijn ook vaak stand van grading bedrijven aanwezig, hier kun je dan je kaarten inleveren om te laten graden. Het ruilen kan overal, maar er zijn meestal speciale ruiltafels voor ingezet. En dan heb je natuurlijk nog de oneindig vele losse kaartjes en booster packs die je er kunt aanschaffen. Op sommige beurzen vinden ook speciale boxbreaks plaats, het kan dan zo maar zijn dat jij live naar de opening van een Base Set Booster Box kijkt! Het is belangrijk om per beurs even goed de informatie te bekijken, meestal wordt er van te voren al aangegeven wat je er wel en niet kan doen. En ook de tijden en het adres staan altijd op de flyers. De ene beurs heeft een speciale website ervoor ontwikkeld, de andere weer een Facebook pagina. Uiteindelijk is er voor alle beurzen wel gemakkelijk informatie te vinden. Mocht je er echt niet uitkomen, kun je altijd nog Google afspeuren.

Moet je entree geld betalen?

Dat is afhankelijk welke beurs het is, bij de ene beurs is het namelijk geheel gratis. Bij de andere moet je entree geld betalen. Hoe groot is de pokemonbeurs? Hoeveel stand staan er op deze Pokémon beurzen? Hoeveel man verwachten zij dat er komen? Wat voor hal of ruimte is er afgehuurd? Het is natuurlijk niet de bedoeling voor de organisatie om verlies te maken op een leuk Pokémonevenement. Bekijk dus vooraf goed of het geld kost ja of nee, en bij sommige beurzen moet je zelfs vooraf een kaartje aanschaffen. Er zijn al meerdere beurzen geweest die compleet uitverkocht waren, je wilt ook niet voor de deur staan en dan niet naar binnen mogen. Schaf dus altijd zo snel mogelijk een kaartje aan als jij zeker weet dat je erheen gaat, zo voorkom je teleurstelling als je niet naar binnen mag.

Hoe kan ik mijn eigen kraampje krijgen op Pokémon beurzen?

Dit verschilt ook weer heel erg per beurs. De makkelijkste optie is natuurlijk je eigen beurs organiseren, dan ben jij verzekerd van een stand en/of kraampje. Je kunt ook de organisatie benaderen en vragen wat het kost om een tafeltje te huren. Meestal betaal je een kleine vergoeding voor het huren van de tafel en de plek. Maar dit verschilt ook weer per beurs en of zij jou vragen of jij hun. Want het kan zo maar zijn dat jij een hele grote Pokémonwinkel bezit en jij gevraagd wordt, dan hoef je bijvoorbeeld weer niks te betalen. De makkelijkste manier om de organisatie te benaderen is om even op de website te kijken of de facebook pagina.

Hoe zijn onze ervaringen met dit soort beurzen?

Tot nu toe, hebben wij enkel nog positieve ervaringen gehad met Pokémonbeurzen. Dit komt omdat het er altijd heel erg gezellig is en wij veel mensen uit de pokemoncommunity kennen. Het is altijd lachen, gieren en brullen en soms ga je ook nog naar huis met hele mooie pokemon deals. Het scheelt natuurlijk ook dat Pokemart.nl al een erg grote en betrouwbare pokemonshop is waardoor veel klanten je al kennen. Je kunt ons herkennen wanneer je de naam Pokemart bij een kraampje en/of stand ziet. Kom gerust eens een praatje maken, dat vinden wij altijd erg gezellig! Wie weet zien we jou op de volgende Pokémonbeurs!

Is Pokemart.nl ook aanwezig?

Ja, Pokemart.nl is regelmatig te vinden op beurzen in België en Nederland. De laatste tijd echter niet meer zo vaak omdat het nogal druk is. Maar in de toekomst ga je ons zeker vaker tegenkomen op deze gezellige beurzen. Het is namelijk zo gezellig en er komen erg veel collectors naar de beurzen toe tegenwoordig. Mocht je ons gemist hebben kan je natuurlijk ook altijd even op de website shoppen! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan pokemon spullen en vernieuwen ons aanbod regelmatig.

Afsluiting

Onze conclusie is dat Pokémon beurzen echt geweldig zijn. Of je er nu heen gaat om te ruilen, kopen of verkopen. Het is voor jong en oud en super gezellig! Een echte aanrader om minimaal één keer een beurs te bezoeken. Hopelijk zien we jou op de volgende pokebeurs!

Deel dit bericht