Wat is een Pokémon Elite Trainer Box?

Wat is een Pokémon Elite Trainer Box?

Wat is een Pokémon Elite Trainer Box?

Wat is een Pokémon Elite Trainer Box?

De Pokémon Elite Trainer Box is letterlijk een vierkante doos met Pokémon artikelen erin. Er zijn meerdere soorten Elite Trainer Boxen. En Pokémon fans verzamelen ze voor schillende redenen. In deze blog gaan wij jullie alles uitleggen over een Pokémon elite trainer box. Wat zit erin? Welke soorten zijn er? Wanneer kwam de aller eerste etb op de markt? Wat zijn de afkortingen? Welke zijn extra speciaal? En ga zo maar door, lees dus vooral deze box als jij er achter wilt komen wat een Pokémon Elite Trainer Box nou precies is!

Wat zit er in een Pokémon Elite Trainer Box?

Het belangrijkste wat in een etb zit zijn de Pokémon booster packs. Per box zitten er 8 a 10 boosters in, dit verschilt of het een holiday set is of juist niet. Er zijn uitzonderingen op de regels. Daarnaast zit er alles in wat jij nodig hebt om de trading card game te spelen. Er zitten namelijk ook sleeves, energie kaarten, dobbelstenen en damage markers in. Bij een holiday set box zit er ook een sealed promo kaart in. Zoals bij Celebrations, Pokémon GO, Shining Fates, Champions Path en alle andere holiday sets.

Pokemon Elite Trainer Boxen

Hoe ziet dit product eruit?

Het is een vierkante box met daarop de naam van de set. Het kunnen dus allerlei verschillende afbeeldingen zijn die op de buitenkant staan. Maar het gaat altijd om een vierkante doos. Er zit bij alle dozen een seal om heen, bekijk goed of deze helemaal netjes in. Wanneer er scheuren of kreuken in het plastic laagje zitten. Kan het zijn dat collectors er minder voor betalen. Zij sparen namelijk mint boxen, die in perfecte conditie zijn. Het is ook erg leuk om ze op te stapelen of ze in speciale acryl boxen te stoppen. Dat ziet er nog vetter uit. Kortom, een erg mooie box en het design verschilt dus per serie.

Pokémon Silver Tempest elite trainer box

Wanneer kwam de eerste Elite Trainer Box uit?

De aller eerste Elite Trainer Box komt uit het Black & White tijdperk. Dat is alweer heel wat generaties geleden, we praten dan over de de Black & White Plasma Blast box die uitkwam op 6 februari 2013. Dat is bijna 10 jaar geleden, zo lang produceert The Pokémon Company dus als elite trainer boxen. De aller oudste boxen zijn erg zeldzaam, deze zie je niet elke dag verschijnen op de markt. Het nadeel is wel, dat deze erg duur zijn geworden. We praten dan al snel over 1000e euro’s per box. Het kan dus ook lonen om ze veilig te bewaren door de jaren heen stijgen ze dan namelijk in prijs. Bekijk hieronder de afbeelding van de aller eerste Pokémon elite trainer box ooit:

Black & White Plasma Blast elite trainer box

Black & White Plasma Blast elite trainer box

Welke soorten boxen heb je?

We hebben twee soorten elite trainer boxen. Het gaat hier dan om de normale versie, deze komen uit wanneer een set ook Booster Boxen heeft. Wanneer er geen booster boxen in de set zitten, heet dit een holiday set. Deze zijn specialer en hebben enkel elite trainer boxen als grotere boxen. Waar zit nu precies het verschil in? Bij een holiday set zitten er meer booster packs in en krijg je een sealed promo kaart erbij. De Celebrations Elite Trainer Box is een uitzondering op de regel, hier zaten namelijk zelfs 15 booster packs in!

celebrations elite trainer box

Wat zijn de afkortingen voor een Pokémon Elite Trainer Box?

De meest voorkomende afkorting is ETB. Wanneer iemand tegen jou zegt, heb jij deze ETB? Of zullen we een ETB openen. Dan bedoelen ze daar dus een Elite Trainer Box mee, het is een makkelijke afkorting en deze kom je vaak tegen in de Pokémonwereld.  Vanaf nu weet jij dus precies wat iemand bedoelt wanneer ze ETB zeggen.

Hoeveel verschillende zijn er al uitgebracht?

De aller eerste kwam dus uit op 6 februari 2013, de aller laatste verscheen deze week op 11 november 2022. Sommige series hebben twee verschillende art elite trainer boxen. Dus enkel het aantal sets dat uit kwam tellen heeft geen zin, we moeten echt handmatig alle boxen gaan tellen. Het totaal aantal verschillende elite trainer boxen dat momenteel bestaat is 61 boxen. Hierbij zijn wel de Zamazenta en Zacian plus boxen mee gerekend. Deze behoren niet tot een set, maar kwamen uit als extraatje. Ook hebben wij de Pokemoncenter specials niet meegerekend, officieel zou je deze ook kunnen mee rekenen maar niet iedereen spaart deze. En die zijn alleen maar verkrijgbaar bij Pokemoncenter, wat niet in Nederland zit.

Welke zijn extra speciaal?

Er zijn door de jaren heen een aantal specialere etbs uitgebracht namelijk:

Pokemoncenter varianten, deze zien er bijna hetzelfde uit als een normale etb alleen zit er iets meer inhoud in de box. Op de voorkant van elke etb is te zien of dit de normale variant is of het gaat om een Pokémoncenter box, want dan staat het erbij. Verder zijn er nog drie specialere varianten uitgebracht. Op 19 maart 2021 kwamen namelijk speciale Zacian en Zamazenta boxen uit. De inhoud was iets anders, met een gouden promo kaart en 12 booster per box. En om het af te sluiten is de Celebrations etb ook een specialere variant omdat hier 15 boosters in zitten, dat zijn er 5 meer dan bij een normale holiday set.

Hoe gaat de Elite Trainer Box van de nieuwste set eruit zien en welke is het?

De aankomende set die uit gaat komen heet Pokémon Crown Zenith. Hier gaat het weer om een holiday set dus zonder booster boxen. Dit maakt de Elite Trainer Box net wat specialer want dan zitten er 10 booster packs in en één hele mooie Lucario V sealed promo kaart. Deze set komt pas uit in januari 2023, dus we moeten nog even geduld hebben. Bekijk hieronder een afbeelding van hoe deze etb eruit komt te zien:

Pokémon Crown Zenith Elite Trainer Box

Afsluiting

Hopelijk hebben wij jullie via deze Pokémon blog wat geleerd over Elite Trainer Boxen. Het kan voor nieuwe verzamelaars soms erg lastig zijn wat elke box precies is of wat er überhaupt in zit. Wij vinden het onze taak als Pokémonwinkel om ook een stukje informatie te verschaffen aan alle verzamelaars en nieuwe verzamelaars. Bekijk dus gerust ook eens onze andere blogs, hier is erg veel informatie te vinden over allerlei Pokémon onderwerpen!

 

 

Deel dit bericht